Voor ieder bouwproject

U huis laten verbouwen? Een nieuwe keuken installeren? Wij kunnen diverse bouwprojecten voor u uitvoeren.

Waar moet je op letten bij het verwijderen van asbest

Asbest is een materiaal dat bestaat uit heel veel kleine vezels die niet te zien zijn met het blote oog. Wanneer je losse asbestvezels inademt kan er na een lange tijd longkanker, longvlies-, of buikvlieskanker ontstaan.

Asbest is alleen schadelijk als je losse vezels inademt. Afhankelijk van de totale hoeveelheid asbestvezels die je tijdens je leven inademt is te zeggen hoe schadelijk het is. Hoe meer asbestvezels je in je leven hebt ingeademd, hoe groter is de kans op het krijgen van kanker. Het is dus erg van belang dat, wanneer je asbest in bijvoorbeeld je huis hebt, je dit zo zorgvuldig mogelijk verwijderd. Het beste kan je hiervoor een asbest verwijderaars inschakelen.

Mag je zelf asbest verwijderen?

Wanneer je kleine hoeveelheden asbest hebt, zou je dat eventueel zelf kunnen verwijderen. Let daarbij wel op dat er enkele wetten en regels zijn rondom het verwijderen van asbest. Houd je je niet aan de wetten en regels ben je bezig met het plegen van een milieudelict.

Kan ik zelf asbest verwijderen?

Ook al mag je misschien zelf asbest verwijderen en kan je het zelf ook, moet je jezelf even afvragen of je dat wel zou willen. Het verwijderen van asbest is namelijk niet heel ingewikkeld, maar het moet op de juiste manier gebeuren zodat er geen vezels vrijkomen.

Wanneer je hier dus heel goed oplet, zou je ervoor kunnen kiezen om zelf het asbest te verwijderen. Wij raden je echter aan om het uit te besteden en te laten verwijderen door asbest verwijderaars. Zodat je zelf geen risico loopt op je gezondheid. En op deze manier weet je zeker dat het veilig en kundig gebeurt.

Schakel asbest verwijderaars in

Om het beste resultaat te verkrijgen en je eigen gezondheid te beschermen kan je het beste een bedrijf inschakelen dat gespecialiseerd is in het verwijderen was asbest. Zij weten precies wat ze doen en zijn daardoor sneller klaar met het verwijderen. Daarnaast beschikken zij over de juiste gereedschappen en zijn ze erop gekleed. Dit voorkomt dat er vezels vrijkomen en zorgt voor een veilige verwijdering.

Wat kost asbest verwijderen

Het laten verwijderen voor 1 ruimte van 1-35 m2 kost gemiddeld 1.100 euro. Voor het verwijderen van een asbesthoudende golfplaten dak begint de prijs vaak rond de 675 euro voor 1-10 m2. Tevens komen er dan de kosten voor een asbestinventarisatie van gemiddeld 650 euro per inventarisatie.