Voor ieder bouwproject

U huis laten verbouwen? Een nieuwe keuken installeren? Wij kunnen diverse bouwprojecten voor u uitvoeren.

Betrouwbare aannemer in de bouw

Er zijn veel aanbieders voor het uitvoeren van projecten in de bouw. Tussen al die aannemers is het vaak moeilijk om te bepalen welke aannemer betrouwbaar is voor jouw project zonder dat je veel te veel geld betaald. Er zijn diverse dingen waar je op kunt letten bij de keuze voor een aannemer. Om het uitzoeken wat makkelijker te maken kun je letten op certificeringen zoals ISO9001. Daarnaast hangt de keuze ook sterk af van jouw wensen. Door je goed te laten informeren kan jij met een gerust hart een groot bouwproject uit handen geven. Aannemer is namelijk geen beschermd beroep, wat betekent dat iedereen zichzelf een aannemer zou kunnen noemen. Lees hieronder waar je op kan letten.

Aandachtspunten

Hoewel voor iedereen de wensen voor de aannemer anders zijn, zijn er toch wat algemene punten waar je op moet letten. Zo voorkom je dat je achteraf ontevreden bent. Vraag vooraf brochures aan bij verschillende bedrijven en vergelijk deze met elkaar. Durf hierbij ook kritisch te zijn en vragen over te stellen. Als je voorkeur is gevallen op een van de aannemers kan je hier verder onderzoek naar doen. Ga op zoek naar reviews en andere referenties. Controleer de certificaten en verzekeringen van de aannemer en vraag hoe deze te werk zal gaan. Dit hele proces zal tijd in beslag nemen maar is essentieel voordat je besluit met iemand in zee te gaan.

Certificaten

Bouwbedrijven kunnen diverse certificaten behalen voor het werk dat zij uitvoeren. Deze certificaten zeggen veel over de manier van werken van het bedrijf. Certificaten worden afgegeven door externe onafhankelijke partijen en zijn daarom een betrouwbare graadmeter. Belangrijke certificaten zijn degene die aantonen dat er veilig gewerkt wordt volgends de richtlijnen en wetgeving. Daarnaast kunnen certificaten ook diverse andere zaken aantonen. Wanneer je bijvoorbeeld duurzaamheid belangrijk vind tijdens een verbouwing kun je letten op de certificering ISO14001 die aantoont dat een bedrijf zich inspant om de gevolgen voor mens en milieu tijdens de bouw zo laag mogelijk te houden. Bedenk vooraf wat jij belangrijk vind en verwacht van een aannemer.