Voor ieder bouwproject

U huis laten verbouwen? Een nieuwe keuken installeren? Wij kunnen diverse bouwprojecten voor u uitvoeren.

Hypotheeklening afsluiten of oversluiten

Een hypotheeklening afsluiten of oversluiten kan vanwege de een lage rentestand van dit moment ook voor u een groot voordeel opleveren. Toch is voorzichtigheid geboden. Met het oversluiten van uw hypotheeklening zijn vaak ook kosten (boeterente, afsluitprovisie, taxatie en notariskosten) gemoeid. Daarom dient u door een deskundige te laten berekenen of de oversluitkosten die met het oversluiten van een hypotheeklening gepaard gaan, opwegen tegen het te behalen toekomstige rentevoordeel.

Laat u daarom bij het oversluiten van uw bestaande hypotheeklening adviseren door onze medewerker. Een huis is een waardevast object dat naar verwachting in de loop der jaren alleen maar in waarde zal toenemen. Anders dan bij leningen waar geen onderpand tegenover staat, zal een geldverstrekker graag zaken met u doen als u een hypotheek voor uw woning nodig hebt.

Als uw inkomen in redelijke verhouding staat tot de gewenste hypothecaire lening, kunt u heel veel eisen stellen aan de geldverstrekker. Het is bijvoorbeeld niet altijd noodzakelijk om allerlei dure levensverzekeringen aan de hypotheek te koppelen! Hoewel het principe van de hypotheek dus heel eenvoudig is, zijn er zeer veel verschillende hypotheeksoorten die allemaal hun eigen kenmerken en hun voor- en nadelen hebben.

Uw precieze persoonlijke omstandigheden spelen een grote rol bij het kiezen van de voor u beste hypothecaire lening, net als de fiscale aspecten van de lening. Het zijn deze details die er voor zorgen dat het afsluiten van de juiste hypothecaire lening toch veel specialistische kennis vereist.