Voor ieder bouwproject

U huis laten verbouwen? Een nieuwe keuken installeren? Wij kunnen diverse bouwprojecten voor u uitvoeren.

LED TL verlichting

Wanneer u op zoek gaat naar verlichting voor in uw keuken, slaapkamer of een andere kamer in uw huis komt u al snel uit bij TL buizen. Deze strakke verlichting past bij veel verschillende stijlen en is makkelijk te bevestigen. Wanneer u ook uw steentje wilt bijdragen aan het milieu, kunt u gaan voor LED TL buizen. Dit zijn eigenlijk gewone TL buizen, maar dan een duurzame variant. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook goed voor de portemonnee. LED TL buizen verbruiken tot wel de helft minder dan normale TL buizen. In deze blog gaan we dieper in op de voor en nadelen van LED TL buizen en wat de buizen precies zijn.

Voor- en nadelen

Zoals genoemd in de inleiding zijn LED TL buizen goedkoper en duurzamer dan TL buizen. Om precies te zijn, de energiebesparing die LED TL buizen met zich meebrengen kan oplopen tot wel 55%. Hier komt ook bij kijken dat de buizen een zeer lange levensduur hebben. Ook dit is weer goed voor de portemonnee, en scheelt veel gedoe die bij het ophangen van een nieuwe buis komt kijken. Een LED TL buis heeft ook lage onderhoudskosten en kan in verschillende kleuren licht worden besteld. Ook de afmetingen variëren veel. Hierdoor zijn de buizen in allerlei huizen stijlen en kamers mogelijk. Zelfs in de badkamer, want er is ook een waterdichte variant. Wel is er een belangrijk detail waar op moet worden gelet tijdens het aanbrengen van een LED TL buis. Er is enige kennis nodig om een normale TL buis te vervangen door een LED TL buis.

Wat is een LED TL buis

Een LED TL buis bestaat uit verschillende LED’s. DEZE LED’s worden aangestuurd door een driver. Het uiterlijk want een LED TL buis is hetzelfde als het uiterlijk van een normale TL buis. Een LED TL buis gaat ongeveer 50.000 branduren mee. Een normale TL buis gaat ongeveer 10.000 branduren mee. Dit is dus wel vijf keer meer branduren. Ook is de lichtopbrengst een stuk beter. Doordat het licht alleen naar beneden gaat in plaats van alle richten is er meer ligt in de richting waar het licht heen schijnt. Als laatste noemen we de flikkering. led TL buizen flikkeren minder dan normale TL buizen. Deze vermindering in flikkering kan irritatie van de ogen en hoofdpijn voorkomen. Ook krijgt u er minder snel vermoeide ogen van. Dit scheelt in ruimtes waar bijvoorbeeld veel wordt gelezen of naar een scherm wordt gekeken.