Voor ieder bouwproject

U huis laten verbouwen? Een nieuwe keuken installeren? Wij kunnen diverse bouwprojecten voor u uitvoeren.

Werken in de bouw? Lees deze tips

Wil je graag werken in de bouw? Dan is het handig dat je kijkt naar de belangrijke zaken wanneer je in de bouw wilt werken. De bouw is een groot begrip. Je hebt namelijk timmermannen, schilders, bouwvakkers en ga zo maar door. Daarnaast heb je ook specialisten in civieltechniek. Als je in de bouw wilt werken, is het wel de bedoeling dat je een opleiding behaald voor het vak waar jij wilt werken. Weet je nog niet waar je wilt werken, dan kun je naar een open avond om te kijken wat jou interesseert. Als je nog geen keuze weet te maken, kan je komen naar oefendagen. Hier leer je alles over het werken in de bouw.

Werken als timmerman

Heb je besloten om te werken als timmerman? Dan is het van belang dat je eerst de opleiding gaat volgen op een school. De opleiding timmerman heb je op MBO niveau 3 en 4. Als je een lager niveau doet is het eerst van belang dat je een vooropleiding doet. Als je de opleiding hebt behaald, kan je aan de slag als timmerman. Je kan werk gaan zoeken bij bouwbedrijven die jou een baan kunnen aanbieden. Om zeker te weten dat je aangenomen wordt, is het handig om een CV te maken. Op jouw CV staan de belangrijke informatie die het bedrijf moet weten. Dit kan bijvoorbeeld zijn waar je allemaal stage hebt gelopen. Ook is het van belang dat je je telefoonnummer, email en naam in de CV zet. Als dit niet zo is, kan het bedrijf ook geen contact met je opnemen.

Het werken als een timmerman

Als timmerman ben je altijd bezig met nieuwe klussen en heb je plezier in je werk. Vaak wordt je ook ingezet op klussen waarvan je dit nog spannend kan vinden. Als opgeleide timmerman hoef je niets meer spannend te vinden want je kunt alles netjes bouwen. Als je een bedrijf hebt gevonden waar je kunt werken, krijg je vaak elke dag je rooster mee wat gedaan moet worden. Einde van de dag moeten deze kussen dan af zijn. Timmerman is een leuk beroepsvak en je kunt je echt op je plek voelen als je plezier hebt in het vak.

Schilder worden? Hoe kun je dit doen

Als je graag schilder wilt worden, is het handig om eerst de opleiding schilder te halen. Het is niet verstandig om zonder enige ervaring gebouwen te schilderen. Als je dit wilt doet, kan je jezelf in gevaar brengen. Dit wil je als schilder niet hebben en daarom kun je een opleiding volgen. De schilder opleiding duurt ongeveer drie jaar. Na de opleiding kun je aan de slag als schilder. Als je klaar bent met de opleiding kun je gaan solliciteren bij bedrijven. Als je aangenomen bent, kan je beginnen met de eerste klussen die jou worden toegewezen. Het beroepsvak schilder is een leuk vak wanneer je op de juiste plek zit. Als je schilderen niet leuk vind, is schilderwerk ook niets voor jou. Zorg er altijd voor dat je goed nadenkt over de keuzes die je maakt.